Om du skal skaffe deg en boligalarm eller oppdatere din nåværende boligalarm bør du sjekke med flere leverandører før du velger. Dette gjør at du kan spare penger, og her skal du få noen råd på veien.

Boligalarm er en smart og god måte å sikre boligen på, både når det gjelder brann og innbrudd. Nordmenn blir stadig flinkere til å skaffe seg boligalarm, men dersom du ikke har gjort det enda bør du gjøre dette før det er for sent og uhellet inntreffer. Når det er sagt bør du ikke alltid går for den billigste utgaven for her er det kvalitet som gjelder. Likevel kan du gjøre mye for å finne en god alarm som også er billig. Først og fremst bør du finne ut hva ditt behov er og hva slags produkt og tjeneste du ønsker. Deretter bør du «shoppe rundt» og sammenligne ulike aktører.

Lavere forsikringspremie

Ikke alle tenker over og benytter seg av at kjøp av boligalarm fører til rimeligere forsikring. Du får nemlig rabatter på forsikringene av boligen din ved å skaffe en god boligalarm som er FG-godkjent. Både selve boligen og innbo får betraktelig mindre risiko med boligalarm, nettopp derfor vil du få rabatt på dine forsikringer. Ta gjerne kontakt med forsikringsselskapet ditt for å få vite hvor mye rabatt du kan få og hvilke boligalarmer de godkjenner.

Bruk anbudstjeneste

En rask og enkel måte å få oversikt over priser er å sammenligne flere leverandører av boligalarmer. Dette gjør du ved å bruke en anbudstjeneste, og her får du gode tilbud ut ifra informasjonen du oppgir. Alarmselskapene vil så ta kontakt med deg og gi deg tilbud på sine produkter. Fordi det er mange alarmselskaper og de vet at du sammenligner dem med andre vil de gjerne strekke seg på prisen for at du skal velge akkurat dem. Når du har sett over de mange gode tilbudene kan du gjerne få noen av alarmselskapene til å komme på befaring slik at du får et endelig tilbud og prisoverslag. Dette gjør at de finner et godt alarmsystem til akkurat din bolig og du velger til slutt det selskapet du synes leverer best alarm til best pris.