I feriesesongen drar mange fra sine boliger til varmere strøk eller til hytta. Da bør du ha installert en god boligalarm slik at hjemmet ditt står trygt mens du er på reise.

Oversikt over boligen

Dagens moderne boligalarm gjør at du får full oversikt over boligen din rett fra mobilen. Da slipper du å komme hjem til overraskelser du helst skulle vær foruten, samtidig som du kan føle deg trygg på ferie. Hjemmet ditt blir godt passet på av boligalarmen, mens alarmsentralen vil få riktige nødetater til å rykke ut dersom noe skulle skje. Dersom alarmen går vil du bli varslet på mobilen og får dermed vite raskt hva som foregår. Da kan du ha en dialog med alarmsentralen og bli betrygget med at de ordner opp.

Appen gir beskjed

Ligger du og soler deg i varmen eller suser ned på ski i alpene vil du få et varsel på applikasjonen om boligalarmen går. I tillegg vil du få vite hva årsaken er og hele tiden bli oppdatert. Applikasjonen fungerer altså som et varslingssenter, og du kan eventuelt ringe etter hjelp. Sistnevnte slipper du om boligalarmen er tilknyttet et alarmselskap med alarmensetral. Da vil alarmsentralen ordne opp gjennom å kontakte riktig instans.

Lat som at du er hjemme

Det finnes også flere moderne tilleggsutstyr til boligen som gjør at du kan forhindre tyver og ellers gjøre livet enklere. Med ekstrautstyr som gjør at hjemmet ditt blir smart kan du styre elektriske apparater rett fra telefonen din. Har du glemt å skru av lyset, kaffetrakteren eller stikkontakten med strykejernet i på vei til flyplassen ordner du enkelt dette ved å slå av gjennom applikasjonen. Kanskje hadde du ikke glemt det likevel? Men da slipper du å måtte snu for å sjekke, eller ha en vond følelse i magen frem til du er hjemme igjen. Å ta sjansen er jo ikke særlig lurt fordi strykejern og annet kan føre til brann.

Fordi du kan sku lys av og på vil dette også være en god taktikk for å holde tyvene unna. Hvor mange ganger har ikke noen sagt at du bør la det stå på et lys i gangen eller lignende når du skal dra på ferie? Dette er noe som har blitt oppfattet av tyvene, for de holder nemlig en viss overvåking av boliger de tenker å bryte seg inn i. Står det samme lyset på en uke i strekk skjønner man raskt at det ikke er noen hjemme. Gjennom applikasjonen kan du altså late som at du er hjemme ved å skru av og på lys forskjellige steder i boligen.

Alarm er viktig av flere grunner, men med en smart alarm vil du ha full oversikt over boligen, samtidig som du enkelt holder innbruddstyver unna.