Derom innbrudd eller brann skulle skje er det helt avgjørende at du og din familie blir varslet raskt, samtidig som at noen rykker ut til boligen. Nettopp derfor bør du ha en god boligalarm som er tilknyttet en alarmsentral, slik at de får sendt riktig nødetat ut så fort som mulig.

De fleste er flinke til å kjøpe forsikring for å sikre seg i tilfelle noe skulle skje. Det samme gjelder røykvarslere, men ikke alle er like flinke på å skaffe seg en boligalarm tilknyttet en alarmsentral. Det hjelper jo lite om røykvarsleren varsler om brann i boligen, men verken du eller andre får varslet brannvesenet fordi ingen er hjemme. I verste fall kan hjemmet ditt bli jevnet med jorden.

Alarmsentral

En alarm med tilknyttet sentral, gjør at nødetater kommer på plass raskt og kan få avverget situasjonen som har oppstått. Er det brann vil brannvesenet raskt få slukket brannen, for her teller faktisk hvert minutt. Dersom noen bryter seg inn i boligen vil politiet eller vektere komme raskt for å forhindre ødeleggelser og at tyvene stikker av med dine eiendeler. Alarmsentralen får nemlig raskt informasjon om hvor alarmen har gått og hva som foregår. De vet om det er brannvesenet, ambulanse og/eller politiet de må kontakte. Med boligalarm tilknyttet en sentral vil du altså være trygg uansett om du befinner deg i boligen, på jobb eller andre steder.

Kamera

Boligalarmer blir stadig smartere og gjør livet tryggere. I dag finner man de fleste husalarmer på markedet med mulighet til tilkobling av kameraer som kan ta bilde av boligen din. Dette er for at alarmsentralen skal se nøyaktig hva som foregår, og kameraet vil kun ta bilder når alarmen har gått. De vil se om det er snakk om en røykutvikling, om boligen står i full flammer eller om det er innbruddstyver på ferde. Kameraer gjør at alarmselskap får bedre informasjon om hvem de skal kontakte og vil dermed stille sterkere til å håndtere situasjonen raskere om noe skjer. Skulle det vise seg at det bare er en falsk alarm vil kamerat også fange opp dette.

Rask hjelp

Alle ønsker selvfølgelig å unngå å bli utsatt for både brann og innbrudd, men med riktige tiltak vil du være forberedt og situasjoner kan bli avverget fort dersom en hendelse skulle skje. I slike situasjoner er det viktigste at du får raskt hjelp. Et godt alarmsystem med både tilknytning til alarmsentral og med kamera gjør det lettere å gi deg så rask hjelp som mulig, samtidig som sentralen får et godt overblikk over situasjonen.