Det å «shoppe» alarmselskap vil gjøre at du kan spare penger. Spørsmålet er hvor ofte du bør sjekke andre alarmselskapet og hvordan du eventuelt bytter.

Mange tjenester lønner det seg å sjekke en gang innimellom for å se hvordan prisnivået ligger og om du fremdeles har et godt tilbud. Noen ganger lønner det seg å bytte selskaper, andre ganger lønner det seg å la være. En ting er sikkert, og det er at du bør sjekke med jevne mellomrom for å sikre deg en god pris! Selve prosessen for å bytte selskap varierer ut ifra hva slags abonnement du sitter på og hvilket produkt som gjelder.

Best produkt til best pris

Det første du må gjøre er å finne ut hva slags avtale du har i dag med ditt alarmselskap. Dersom avtalen har fungert bra er det kanskje liten vits i å bytte, med mindre du finner et tilbud på tilsvarende produkt til en ekstremt lavere pris. Så er det også slik at når årene går kommer det stadig nye produkter og løsninger på markedet. Hva du hadde for 10 år siden vil nokså sikkert være ganske utdatert i dag, noe som gjør at det også lønner seg å sjekke hvilke tilbud det finnes på markedet i dag. Du bør derfor gjøre deg opp en mening om hva du har behov for og om eventuelle nye produkter kunne gjort livet lettere og bedre. Et eksempel er boligalarm med abonnement tilknyttet vaktsentral, men i dag har flere begynt å benytte seg av kamera som er tilkoblet alarmen. I tillegg finnes det smarte elektroniske låser som er tilkoblet boligalarmen der alarmen går av når du låser deg inn med koden.

For å finne best produkt til best pris bør du altså sammenligne flere selskaper. Denne prosessen kan være tidkrevende om du skal kontakte ett og ett selskap, men gjøres enklere ved å benytte deg av anbudstjeneste som Tjenestetorget. Her fyller du inn informasjon om hva du ønsker av boligalarm, for deretter å bli kontaktet av flere alarmselskaper. Velg ut noen av de beste tilbudene både på pris og produkt, og inviter disse selskapene på en befaring. Når du har fått en faktisk totalpris etter befaring, kan du igjen sammenligne og deretter velge selskapet med beste produkt til den beste prisen. Eventuelt kan du be ditt nåværende alarmselskap om å matche tilbudet dersom du er svært fornøyd med deres kundeservice og ellers service.

Hvor ofte?

Så er det spørsmålet om hvor ofte du bør gå gjennom alarmavtalen og eventuelt bytte. Dette kommer mye an på deg, men en gang i året vil være å anbefale. Du trenger ikke gjøre stort mer enn å se gjennom din nåværende avtale og sjekke prisen opp mot andre alarmselskaper. Informasjonen finner du lett tilgjengelig på dine sider hos selskapet ditt og gjennom å benytte anbudstjenester. Når du har en god oversikt og hentet inn tilbud avgjør du om du ønsker å bytte til nytt selskap eller fortsette i samme selskap.